Toverwoud

NLP coach, Remedial teacher

Master NLP coach (online coachen mogelijk m. facetime of skype)

Wat is NLP

"Maak van je droom een daad" (Loesje)

Nlp is de afkorting van Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP is een manier van positief omgaan met jezelf en met je emoties. Je leert om je communicatie effectief in te zetten in je omgeving. Bij het coachen van kinderen vertaal ik de theorie van NLP d.m.v. verhalen naar de belevingswereld van kinderen. (zie de voorbeelden van het Puttertje en het Roodborstje in de linkerkolom)

Vier belangrijke pijlers van NLP zijn:

1. Rapport maken met de ander: Hoe je je relatie met jezelf en met anderen kunt verbeteren door je inlevingsvermogen in de ander te     vergroten. 

2. Zintuiglijk bewustzijn: Hoe de wereld eruit ziet wanneer je al je zintuigen gebruikt .

3. Resultaat gericht denken: Hoe je nadenkt over wat je wilt.    

4.  Flexibiliteit in gedrag: Hoe je iets anders kunt kiezen in je gedrag, wanneer blijkt dat, wat je momenteel doet, niet werkt.

Een interessante baan en mogelijkheden om door te groeien, is voor de meeste mensen belangrijk. Kort gezegd, om je werkleven tot een succes te maken en je professionele doelen te bereiken is meer nodig dan kwalificaties, ervaring en vaardigheden, die betrekking hebben op je baan. Tegenwoordig draait veel op het werk om buitengewone communicatieve vaardigheden en het vermogen om flexibel te zijn en voortdurend mee te bewegen met de veranderingen. 85 % van je succes hangt af van je communicatie! 

NLP is een goed begin om de leiding van je werkleven in je eigen hand te nemen

Hulp voorbeelden:

In de workshops bied ik tools om de communicatie te verbeteren, angst en fobieën te overwinnen, faalangst, problemen met de motivatie of doorzettingsvermogen, problemen met focussen, pesten of leer ik je beter te relaxen (Yoga, mindfulness en hulp bij slaapproblemen)

Je kunt anderen niet veranderen. Je kunt jezelf veranderen en de manier, hoe je op anderen reageert. Als mensen zichzelf verbeteren, zal de organisatie/bedrijf verbeteren. Je leert jezelf herprogrammeren voor succes.

Bij trainingen ga ik uit van 2 trainingsdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur met een maximum van 12 deelnemers. 

1e dag: Wat is NLP (Powerpoint presentatie) Rapport maken, Kalibreren, Dromen met Disney en oefenen met de tools

2e dag: Bewust worden van je capaciteiten en hulpbronnen die je in je hebt bewust inzetten en oefenen met de tools

De dagen zullen in het buurthuis in Agora in Voorburg gehouden worden, voor de Lunch wordt gezorgd. Dieetwensen kunnen tot een week voor de workshops worden doorgegeven.

Je emoties beheersen

Mensen zijn emotionele wezens met sterke positieve emoties, die je energie geven bij je werk. Daarentegen helpen de sterke negatieve emoties je vaak niet bij je werk. Het is vaak een krachttoer om je emoties te beheersen en tijdelijk te parkeren. Toch is het vermogen om te kiezen hoe je je voelt in plaats van dat je emoties je gedrag bepalen, essentieel voor succes in:

  • Leiding geven
  • Beïnvloeden
  • doelen bereiken
  • onderhandelen

Naar mate je effectiever communiceert, kun je beïnvloeden, excelleren commercieel succes boeken 

 

 

Opbellen
E-mail