NLP coach

Master NLP coach (online coachen mogelijk via facetime, zoom of skype)Wat is NLP


"Maak van je droom een daad" (Loesje)


Nlp is de afkorting van Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP is een manier van positief omgaan met jezelf en met je emoties. Je leert om je communicatie effectief in te zetten in je omgeving. Bij het coachen van kinderen vertaal ik de theorie van NLP d.m.v. verhalen naar de belevingswereld van kinderen. (zie de voorbeelden van het Puttertje en het Roodborstje)


Vier belangrijke pijlers van NLP zijn:


1. Rapport maken met de ander: Hoe je je relatie met jezelf en met anderen kunt verbeteren door je inlevingsvermogen in de ander te vergroten.

2. Zintuiglijk bewustzijn: Hoe de wereld eruit ziet wanneer je al je zintuigen gebruikt .

3. Resultaat gericht denken: Hoe je nadenkt over wat je wilt.

4. Flexibiliteit in gedrag: Hoe je iets anders kunt kiezen in je gedrag, wanneer blijkt dat, wat je momenteel doet, niet werkt.


Een interessante baan en mogelijkheden om door te groeien, is voor de meeste mensen belangrijk. Kort gezegd, om je werkleven tot een succes te maken en je professionele doelen te bereiken is meer nodig dan kwalificaties, ervaring en vaardigheden, die betrekking hebben op je baan. Tegenwoordig draait veel op het werk om buitengewone communicatieve vaardigheden en het vermogen om flexibel te zijn en voortdurend mee te bewegen met de veranderingen. 85 % van je succes hangt af van je communicatie!

NLP is een goed begin om de leiding van je werkleven in je eigen hand te nemen


Hulp voorbeelden:


In de workshops bied ik tools om je communicatie te verbeteren, angst en fobie├źn te overwinnen, om te gaan met faalangst, problemen met de motivatie of doorzettingsvermogen.

Je vermogen tot focussen te vergroten

Ik kan je leren assertief te reageren op pestgedrag.

Je kunt anderen niet veranderen. Je kunt de manier veranderen, hoe je op anderen reageert. Als mensen zichzelf verbeteren, zal de organisatie/bedrijf verbeteren.


Bij trainingen ga ik uit van 2 trainingsdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur met een maximum van 12 deelnemers.

1e dag: Wat is NLP (Powerpoint presentatie) Rapport maken, Kalibreren, Dromen met Disney en oefenen met de tools

2e dag: Bewust worden van je capaciteiten en hulpbronnen die je in je hebt bewust inzetten en oefenen met de tools


Omgaan met emoties

Mensen zijn emotionele wezens met sterke positieve emoties, die je energie geven bij je werk. Daarentegen belemmeren negatieve emoties je bij je werk. 


unsplash