Ondernemer van de week

Artikel van Ondernemer van de week.Mariëlle van Woudenberg: "Ik bied de kinderen helpende handjes om er alles eruit te halen wat zij in zich hebben en mezelf zo snel mogelijk overbodig te maken" (foto: Inge Koot).

ONDERNEMER VAN DE WEEK
Praktijk Toverwoud


Voorburg - Vanuit haar remedial teaching praktijk Toverwoud biedt Mariëlle van Woudenberg individuele hulp aan kinderen van de basisschool en middelbare school die moeilijkheden ondervinden in het leerproces of emotionele problemen hebben door pesten of faalangst. "Ik bied de kinderen helpende handjes om er alles eruit te halen wat zij in zich hebben en mezelf zo snel mogelijk overbodig te maken, zodat de kinderen op eigen benen weer verder kunnen", vertelt Mariëlle van Woudenberg.

Een Remedial Teacher, of RT'er, is kort gezegd een leerkracht die kinderen ondersteunt die problemen hebben op school. Zij werkte ruim 30 jaar met veel plezier op verschillende scholen waaronder scholen in het speciaal onderwijs. Maar ook op scholen in Leidschendam_Voorburg zoals de Pius X en de Sint Maartensschool. Al ruim 10 jaar begeleidt Mariëlle kinderen thuis in haar praktijk. In het verleden heeft zij de opleiding speciaal onderwijs voor kinderen met spraak taalproblemen gevolgd en de opleiding speciaal onderwijs. Ook heeft zij in 2010 de opleiding tot intern begeleider/remedial teacher afgerond. Zij is een officieel erkende Master NLP Coach. Deze methode vertaalt zij naar de wereld van kinderen waardoor deze tools krijgen aangereikt om te leren omgaan met bijvoorbeeld de nare gevolgen van pesten of faalangst. Als Remedial Teacher is zij aangesloten bij de Landelijke Vereniging Remedial Teaching.

Belang kind voorop
Ze werkt in alle rust met de leerlingen in een omgebouwde garageruimte aan huis. "Bij mij staat het belang van het kind voorop. Samen met de ouders en het kind stellen we een lijstje van doelen op. Ik werk graag met doelen, zodat je ook direct resultaat kunt meten. De kinderen die bij mij komen hebben al zoveel teleurstellingen achter de rug in het onderwijs. Elk behaald doel is dan een hele overwinning waardoor het kind positiever tegen school en schoolwerk gaat aankijken en meer zelfvertrouwen krijgt."

Achterstand
Kinderen die bij Mariëlle komen hebben bijvoorbeeld een achterstand opgelopen op school, door ziekte, of door een leerprobleem, zoals dyslexie. Maar ook komen er kinderen die gepest worden, faalangst hebben of gestrand zijn op school omdat zij te weinig uitdaging ondervinden. Het is de bedoeling, dat het kind, met steun en samenwerking van Mariëlle en de ouders, zo snel mogelijk zelf verder kan in het onderwijs. Door middel van software waar de kinderen thuis mee kunnen oefenen, spelletjes, boekjes en andere hulpmiddelen maakt Mariëlle zelfs van het leren van bijvoorbeeld de tafels een feestje. "Ik schrijf dan de juiste antwoorden op briefjes en leg ze op de tegels op de vloer. Ik vraag de kinderen dan naar het briefje met het juiste antwoord te lopen of te hinkelen, de kinderen blijven dan alert bij het bewegen. Of laat ze tijdens het touwtje springen de maanden van het jaar opnoemen. Op die manier probeer ik de kinderen spelenderwijs te motiveren maar natuurlijk wordt er ook hard gewerkt op de computer of in het schrift."

Samen met de ouders wil Mariëlle zoveel mogelijk uit het kind proberen te halen zodat hij of zij snel weer op eigen benen kan staan. Mariëlle overlegt veel met de ouders en met de leerkracht van school. De kinderen kunnen altijd bij haar terecht met vragen. Dit gaat veelal via Whatsapp. De begeleiding van Mariëlle gaat dus verder dan het uurtje RT per week.Meer informatie over RT-praktijk Toverwoud is te vinden op www.Toverwoud.nl. Interesse in een intakegesprek? Met onderstaande button neemt u eenvoudig contat op met de praktijk

CONTACT US

Let's talk

 
 
 
 


unsplash